Att äga sin tid

Att äga sin tid är nåt jag funderat på länge.

Hur viktigt är det egentligen att hela tiden klättra upp för stegen, t.ex i sin karriär eller t.om privat (fru, hus, barn, Volvo)?

Det är en sjukt svår fråga och det finns inga enkla svar. En psykolog eller ”Zen”-person skulle säkert säga att prestation på jobbet egentligen är sjukt oviktig. Men jag tror på riktigt att ”the hunt” (prestationen) är vad som ger många stimulans, och att det sitter i ens personlighet.

På samma sätt tror jag att vissa borde tänka så lite prestation som möjligt, och bara slappna av och fokusera på att va sociala och goa.

Det finns inget enkelt svar iaf.

Såg det här på Tv4play häromdagen:

Där ett par (nånstans utanför Stockholm) berättar om hur de kommit ur ekorrhjulet och skapat ekonomisk frihet. En skön tanke, och säkert något som passar många! Jag kan tänka mig ett par vänner som skulle kunna gå för den typen av livsstil, där man helt och hållet fokuserar på familj och sitt boende. Men det är inte för mig. Jag vill äga min tid, men jag vill också utvecklas genom prestationer. Om jag inte varit ett fysiskt benrangel hade jag siktat på att bli elitidrottare 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *